Huolto ja Työkalut

Harjaton sähkömoottori on yksinkertainen

Makitan mutterinväännin avattuna kertoo laitteen rakenteesta ja tilankäytöstä. Hiiliharjaton sähkömoottori (1) on hyvin lyhyt ja pienikokoinen. Sen jälkeen on planeettahammaspyörästöllä toteutettu alennusvaihde (2) väännön kasvattamiseksi. Iskulaite (3) on sekä kookas että painava. Makitassa akun kiinnitysjalka (4) kiinnittyy kädensijaan kumikauluksen (5) kautta. Oletettavasti rakenteen tarkoituksena on vaimentaa värinää. Ohjauseletroniikka (6) sijaitsee akun kiinnitysjalassa.

Kaikki vertailun mutterinvääntimet oli varustettu harjattomalla sähkömoottorilla. Harjaton teknologia on tätä päivää ja se on yleistynyt vauhdilla. Harjattomien moottoreiden avulla mahdollistetaan käsityökalulle parempi tehokkuus ja huoltovapaampi käyttö. Tämä pätee tosin vain moottorin osalta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää