Huolto ja Työkalut
Työkaluvinkit

Lukkorenkaat tarvitsevat oikeat pihdit

Rei’ällä varustetut sisäpuoliset lukkorenkaat vaativat puristavat pihdit ja ulkopuoliset reikäpäiset lukkorenkaat vastaavasti levittävät pihdit. Kärkien muoto voi olla suora tai taitettu. Molempia tarvitaan riippuen siitä, mistä suunnasta lukkorenkaaseen pääsee käsiksi.
Hieman harvinaisempi lukkorengastyyppi on reiätön viistopäinen ja ulkopuolinen rengas. Sitä varten on olemassa lattapäiset levittävät pihdit, joiden päät on karhennettu ruutukuviolla, jotta rengas ei lähde karkuun. Kuvan pihdit ovat Toptul-sarjaa ja ostettu JN-Tradingista Kaarinasta.

Erilaisten lukkorenkaiden irrotus ja asennus ovat työvaiheita, joita varten on olemassa kullekin rengastyypille tarkoitetut pihdit. Jos sopivia pihtejä ei satu olemaan käsillä, työvaihe usein selvitetään pienellä ruuvimeisselillä tai pistepuikolla. Niin ei kannattaisi tehdä, sillä lukkorenkaan luotettavuus saattaa olla mennyttä sen joutuessa taipumaan väärään suuntaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit