Huolto ja Työkalut

Moottorisahan päivittäishuolto - Puhtaus puoli mottia

Moottorisaha on pienkoneista ehkä vaativimmissa olosuhteissa käytettävä laitetyyppi. Metsäkäytössä on tarjolla vettä, lunta ja likaa – kaikissa olomuodoissa ja lämpötiloissa. Siksi päivittäinen ylläpito on tärkeää.
Kaikki koneet ja laitteet kaipaavat huoltoa ja ylläpitoa. Moottorisaha on laite, jossa päivittäisten huoltojen laiminlyönti vähintään tekee työskentelystä tuskaista tai jopa rikkoo sahan.

Vaikka viimeisten parinkymmenen vuoden aikana moottorisahojen käyttövarmuus on huimasti parantunut, ei moottorisahoista ole tullut huoltovapaita. Huoltovälit ovat pidentyneet, ja esimerkiksi erilaiset imuilman esipuhdistinjärjestelmät vähentävät tehokkaasti yleensä eniten ongelmia aiheuttavan ilmanpuhdistimen tukkeutumista. Huolellinen ja varsinaisen työn tehokkuudesta kiinnostunut sahaaja kuitenkin tekee sahalle aina päivittäisen huollon, sillä siihen ei yleensä kulu kovinkaan paljon aikaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi