Huolto ja Työkalut

Lautasmuokkainten laakereiden suojaus kehittyy - Remonttiväli pitenee

Lautasmuokkaimen laakeriremontti on laitteen kestoiän jatkumossa iso investointi. Jos sellainen sattuu kohdalle, tulee esimerkiksi 3 metrisen muokkaimen täysi läpikäynti maksamaan jo osien muodossa noin 3 500 euroa. Huolellisella ylläpidolla remonttiväliä voidaan onneksi pidentää tai estää kokonaan.
Amazone Catroksen liukurengastiivisteen rakenteessa tukevat O-renkaat painavat liukurenkaita yhteen. Väliin kuuluu suotua ohut öljykalvo liukupintojen voiteluksi.

Suomalaiset muokkausolosuhteet pellolla ovat insinöörin painajainen. Sen vielä laakerit kestävät hyvin, että lautanen kulkee vinossa ja antaa jatkuvasti vaihtelevaa sivupainetta rakenteelle. Varsinainen haaste muodostuu laakeripesän suojauksesta. Jo syksyn kosteat olosuhteet, joissa maata ja olkea pyrkii kertymään ja kiertymään vääriin paikkoihin, ovat rasite.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää