Huolto ja Työkalut
Työkaluvinkit

Osat irti rasvaprässillä

Pienikokoisilla venttiilikaroilla on joskus taipumus jumittua pesäänsä. Mikäli venttiilipesä ei ole läpiporattu ja karan taakse johtaa kanava ainoastaan sivusuunnasta, ei kiinni jämähtänyt karaa pysty tyrkkäämään liikkeelle millään työkalulla.
Pienet venttiilikarat eivät siedä vähäisikään naarmuja. Siksi karan "onkimiseen" ei pidä käyttää pihtejä. Varren päähän kiinnitetty poimintamagneetti on hyvä työkalu.

Tässä tapauksessa voi käyttää paineilmaa, ja mikäli se ei tuo tulosta, rasvaprässiä. Karan taakse johtavan kanavan ulostuloon ruuvataan nippa, johon puolestaan ajetaan sisäpuolelle kierteet sopivaa rasvanippaa varten. Rasvaprässillä pumppaamalla pahinkin kiinnijuuttuminen yleensä aukeaa. Tässä tapauksessa tarvittiin apulaista tukkimaan kanavasta lähtevä haaroitus.

Jussi Laukkanen

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää