Huolto ja Työkalut

Akun etävalvontaa - Ctek Battery Sense ja Accutire Battery Monitor

Akun kunnon tarkkailu on osa talvista arkea. Kännykän avustuksella toimivat akkuvahdit lupailevat tarkkaa tietoa akun tilasta ja murheettomia pakkaskäynnistyksiä. Testasimme kahta bluetooth-tekniikkaa käyttävää akkuvahtia käytännön oloissa.
Akun etävalvonta onnistuu kännykällä, kun akun napoihin kytketään lähetinyksikkö ja kännykkään asennetaan vastaava sovellus. Kuvassa on Ctekin lähetin ja näkymä kännykässä. Akun tila on heikko: jännitteen lasku on jatkunut tasaisena jo monta päivää.

Saimme syksyllä kokeiltavaksi Ctekin Battery Sense -nimisen akun etävalvontajärjestelmän, joka koostuu akkuun kiinnitettävästä lähettimestä ja kännykässä toimivasta sovelluksesta. Ctekin akkuvahdin rinnalle tilasimme kansainvälisestä verkkokaupasta vertailun vuoksi Accutire-nimisen vastaavan laitteen. Molemmat laitteet käyttävät kommunikointiin kännykän bluetooth-yhteyttä, ja lupaavat antaa hyvissä ajoin varoituksen akun kunnon heikkenemisestä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää