Huolto ja Työkalut

Myös rengaskaivo pitää huoltaa ja puhdistaa säännöllisesti – näillä ohjeilla talouskaivo pysyy kunnossa

Suomessa on tuhansia talouksia, jotka ovat kunnallisen vesitekniikan ulkopuolella. Vapaa-ajan asunnoilla kaivoveden käyttäminen talousvetenä on enemmän sääntö kuin poikkeus. Kirkaskin vesi voi olla juomakelvotonta. Kaivo on syytä huoltaa säännöllisesti ja veden laatu tutkia aika ajoin.
Julius Pietarinen
Jutussa esitelty tapaus on tyypillinen vapaa-ajan asunnon kaivo. Siinä on tarkemmin katsoen kaikki asiat vähän pielessä. Kunnostusohjelmassa vieressä oleva kuusi ja veden ottamiseen käytetty sanko saivat lähtöpassit.

Oma kaivo on omalla vastuulla. Sen perustamisessa ja huoltamisessa ei tarvitse lukea direktiivejä, vaan jokainen tekee haluamallaan tavalla. Kaivon käytössä ja varsinkin huoltamisessa kannattaa noudattaa ohjeita, jotta käytetty vesi olisi talousvesikelpoista.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää