Huolto ja Työkalut

Hyvin hoidettu akku kestää kauemmin - Enemmän ikää akulle

Lyijyakun ikään vaikuttavat myös sen käyttöolosuhteet. Pahimmillaan akku saattaa kestää vain vuoden, mutta hyvälaatuinen akku voi oikein hoidettuna kestää yli kuusivuotiaaksi. Akun iän voi jopa kaksinkertaistaa yksinkertaisin huoltotoimin.
Akut on melko usein sijoitettu koneissa siten, että ne joutuvat alttiiksi lialle. Kostuessaan likakerros alkaa johtaa sähköä ja akku purkautuu vähitellen, jos kone seisoo pitkään. Pesu kannattaa tehdä viimeistään, jos kone jää yli kuukaudeksi pois käytöstä. Kahdella akulla varustetuissa koneissa on vaarana, että toisen akun varaus aikaa myöten jää liian alhaiseksi. Tämä johtuu kaapeliliitosten aiheuttamista vastuksista. Vastaava epätasapaino voi syntyä myös silloin, jos 24 voltin järjestelmässä otetaan 12 volttia suoralla kytkennällä toiselta akulta. Kuvassa näkyy Fendt Xylonin akut. Tässä traktorissa on 24 voltin starttimoottori, vaikka muutoin sähkölaitteiden jännite on 12 volttia.

”Autojen ja työkoneiden akut kestävät oman aikansa ja sen jälkeen on pakko ostaa uusi.” Akun pimentyminen koetaan väistämättömänä asiana samaan tapaan, kuin polttoaineen loppuminen tai talven tulo.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää