Huolto ja Työkalut

Näin säädät puimurin – osa II - Teho ylös, tappiot alas

Kun puintitapahtuma saadaan optimoitua, työ sujuu ja tappiot minimoituvat. Esitämme tässä Martin Reicheltin oppiin perustuvan tavan säätää puimuri. Perusasiat voi kerrata jutun ensimmäisestä osasta, KV 15/2015.
Uuden tyylin Flexfinger laonnostopiikit seuraavat pellon pintaa hyvin ja nostavat massaa normaalia korkeammalle, jolloin syöttöruuvi siirtää korsia tehokkaasti. Kenttäkokemukset suomalaisista olosuhteista vielä puuttuvat. Kuvassa on meneillään ruuvin pohjakorkeuden tarkistus.

”Tärkeimmät osa-alueet puimurin säädöissä ovat pöytä, kolakuljeltin ja puintikela”, alleviivaa Martin Reichelt ja jatkaa, ”kohlimet hoitavat itse asiassa vain olkien kuljetusta silppurille ja seulaston merkitystä usein ylikorostetaan. Kun irtipuinti suoritetaan riittävän suurella puintivälillä ja sitä edeltävä pöydän säätö on kunnossa, nousee sekä puintiteho että työn laatu. Erottelukoneistoa ei pidä kuormittaa turhalla materiaalilla, vaan antaa olkien kulkeutua mahdollisimman ehyenä silppurin kautta ulos.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi