Huolto ja Työkalut

Hakkuupään ketju teroittuu nestejäähdytetyllä teroituskoneella – hyvin teroitetulla ketjulla saadaan säästöä helposti tunnin verran työpäivässä

Metsäkoneyrittäjät ovat siirtäneet entistä enemmän hakkuupään ketjujen teroittamista alan yrityksille. Pelkkä teroituksen hinta ei saisi ratkaista, vaan tarkasteluun on otettava talous ja tuottavuus kokonaisuudessaan.
Visa Vilkuna
Leikkuuhammasta ei kannata käyttää aivan loppuun. Laipan kitka sahausraossa kasvaa, kun hammas alkaa olla lopuillaan. Lisääntynyt kitka hidastaa sahausta ja nostaa polttoaineen kulutusta.

Oululaisen Scanvall Oy:n Juha Kankaanpää on teroittanut ketjuja ammatikseen vuodesta 2005 alkaen. Liikkeelle lähdettiin ajan hengessä kuivilla koneilla, jotka hioivat ketjun kipinäsuihkun saattelemana. Muutaman vuoden jälkeen vuonna 2009 yritys siirtyi käyttämää huomattavasti paremman lopputuloksen takaavia nestejäähdytettyjä teroituskoneita.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää