Huolto ja Työkalut

Kipinä kadoksissa – tietoa ja huoltovinkkejä pienmoottoreiden sytytyslaitteista

Narusta vetämällä käynnistettävät pienmoottorit ovat erittäin varmoja koneita. Jos ne eivät käynnisty, on tavallisin syy se, että moottori ei saa polttoainetta. Toinen vaihtoehto on, että kipinää ei tule. Tässä artikkelissa keskitytään jälkimmäiseen vikaan ja sen syihin.
Eemeli Linna
Magneettosytytys on pienmoottoreissa rakennettu vahtipyörän yhteyteen. Sytytysvirran muodostamiseen tarvittavat kestomagneetit (kuvan tapauksessa 3 kpl) on kiinnitetty vauhtipyörään ja puola on vauhtipyörän ulkolaidalla tai se voi olla joissain moottoreissa sen sisäpuolella.

Kun pienkoneen narulla käynnistettävä moottori ei lähde käymään – vaikka kaikkien normaalisti huolehdittavien asioiden pitäisi olla kunnossa – on seuraava vaihe tuttu kaikille näiden koneiden kanssa työskenteleville: irrotetaan tulppa ja katsotaan onko se kuiva vai märkä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää