Huolto ja Työkalut
Esittely

Pihkaantuivatko vaatteet ja saha kesäajan hakkuilla? – Testissä Husqvarnan Active Clean -puhdistusspray

Metsätöiden varusteet saavat työskentelyssä niskaansa pihkaa ja puupölyä. Niiden irrottaminen pesussa vaatii useimmiten biomateriaaleihin purevia emäksisiä pesuaineita. Husqvarna tarjoaa tähän käyttöön Active Clean -puhdistusainetta.
Tommi Hakala
Metsävarusteiden- ja työkalujen valmistajilla on myös omia puhdistusaineita. Husqvarnalla sellainen on Active Clean, jota on nyt saatavilla helppokäyttöisessä ruiskupullossa. Koneviesti kokeili, miten se puree erilaisiin kohteisiin.

Metsurinvaatteiden ja -työkalujen pesu erilaisilla pesuaineilla ei ole pelkkää hajun- tai lianpoistoa. Huolellinen puhdistus pitää varusteet myös toimintakuntoisina ja turvallisina. Moottorisahoissa sitkeä ja pikeentynyt puupöly heikentää esimerkiksi sylinterinripoihin jämähtäessään moottorin jäähtymistä. Metsurinvaatteissa taas esimerkiksi viiltosuojallisten turvahousujen syvällinen pesu pitää viiltosuojakuidut paremmassa toimintakunnossa – eli ne takertuvat riittävän pieninä kuitunippuina tukkimaan teräketjun pureuvuutta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää