Huolto ja Työkalut
Pikakokeilu

Paineilmalla toimiva nostin Koneviestin testattavana – ilmatunkki helpottaa koneiden nostoa maasta

Internetin tarjonnasta iski silmään paineilmalla toimiva tunkki tai nostin. Kuvasta päätelleen sen nostokyky näyttäisi perustuvan ilmajousituksesta tuttuun kumipussiin. Mielenkiintoa lisäsi se, että nostimen lepokorkeudeksi ilmoitettiin vain 13 cm. Lisäksi nostotehoksi luvattiin 8 barin paineella 3 000 kg. Soitto myyjälle, ja tunkki tuli kotiin parissa päivässä.
Seppo Nykänen
Nostin ja sen mukana tullut varustus.

Tärkein syy tunkin hankinnalle oli sen mataluus. Monesti joutuu nimittäin kaivamaan maata nostettavan koneen alta, että saa tunkin sopimaan paikoilleen. Lisäksi tavallinen tunkki uppoaa helposti maahan, ellei alle rakenna alustaa. Tältä osin nostin toimikin kuten pitää – kevyitä ajoneuvoja, kuten autoja, voi ilmatunkilla nostaa helposti.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää