Huolto ja Työkalut

Uusia vaihtoehtoja koneiden metalliosien korjaamiseen – metallin liittäminen yhteen liimoilla ja teipeillä yleistyy

Koneiden metalliosia korjataan perinteisesti hitsaamalla ja yhdistämällä osia toisiinsa mekaanisilla liitoksilla. Liimaaminen ja teippaaminen ovat kuitenkin kovaa vauhtia yleistymässä vaihtoehtoisina kiinnitysmenetelminä.
Marko Taavila
Kotimainen kuorma- ja pakettiautokorien valmistaja käyttää tuotannossaan liimausta varten esikarhennettuja alumiiniprofiiliosia.

Nykyisten aineiden tekniset ominaisuudet hälventävät liimaamiseen ja teippaamiseen liitettyjä mielikuvia toisarvoisina toimenpiteinä. Tuotekehityksen myötä kiinnitystavat ovat nousseet vanhastaan tunnettujen konstien rinnalle ja paikoin jopa syrjäyttäneet niitä. Vaurioiden korjaamisen ohella liimoja ja teippejä käytetään paljon teollisessa valmistuksessa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää