Huolto ja Työkalut

Yleismittari on monipuolinen työkalu – oikein käytettynä yleismittari säästää aikaa ja rahaa

Yleismittari on kelpo apulainen, joka oikein käytettynä säästää aikaa ja rahaa. Mittauksia suoritettaessa tulee huomioida kunkin sähkösuureen mittauksen erityispiirteet, sillä niillä on merkitys mittaamisen turvallisuuteen ja mittaustuloksen luotettavuuteen.
Edullisen yleismittarin voi ostaa melkein miltä huoltoasemalta tahansa, mutta arvokkaammat mittarit ovat usein tilaustavaraa. Tyyriimmän mittarin hankkiva saa mm. paremman mittaustarkkuuden ja usein myös mitattavia sähkösuureita on enemmän. Ylimmän hintaluokan mittareissa on sisäänrakennettu eristysvastusmittari ja usein näyttö, josta voi tarkastella mitattavaa asiaa graafien avulle. Lisäetuna huipputason mittarit voi kytkeä kannettavaan tietokoneeseen mittaustulosten siirtämiseksi bittimuotoon.

Ennen yleismittarilla mittaamista tulee varmistua siitä, että mittari ja sen mittajohtimet ovat fyysisesti ehjät. Myös mittarin pariston kunto tulee varmistaa, varsinkin jos uusien paristojen hankinta on hankalaa. Kylmät olosuhteet, kuten mittaaminen ulkosalla talviaikaan, lyhentää pariston ikää, samoin kuin pimeässä tarvittava näytön valaistus.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää