Huolto ja Työkalut

Käyttö tutuksi - Yleismittari on monipuolinen työkalu

Yleismittari on kelpo apulainen, joka oikein käytettynä säästää aikaa ja rahaa. Mittauksia suoritettaessa tulee huomioida kunkin sähkösuureen mittauksen erityispiirteet, sillä niillä on merkitys mittaamisen turvallisuuteen ja mittaustuloksen luotettavuuteen.
Edullisen yleismittarin voi ostaa melkein miltä huoltoasemalta tahansa, mutta arvokkaammat mittarit ovat usein tilaustavaraa. Tyyriimmän mittarin hankkiva saa mm. paremman mittaustarkkuuden ja usein myös mitattavia sähkösuureita on enemmän. Ylimmän hintaluokan mittareissa on sisäänrakennettu eristysvastusmittari ja usein näyttö, josta voi tarkastella mitattavaa asiaa graafien avulle. Lisäetuna huipputason mittarit voi kytkeä kannettavaan tietokoneeseen mittaustulosten siirtämiseksi bittimuotoon.

Ennen yleismittarilla mittaamista tulee varmistua siitä, että mittari ja sen mittajohtimet ovat fyysisesti ehjät. Myös mittarin pariston kunto tulee varmistaa, varsinkin jos uusien paristojen hankinta on hankalaa. Kylmät olosuhteet, kuten mittaaminen ulkosalla talviaikaan, lyhentää pariston ikää, samoin kuin pimeässä tarvittava näytön valaistus.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi