Huolto ja Työkalut

Avantille lisää käyttöikää – pienkuormaajan peruskunnostus opinnäytetyönä

Navetan nurkassa ruostui 1 900 tuntia ajettu vuoden 1999 Avant Power Plus, jonka käytön oli korvannut uudempi Avant. Pitäisikö kone myydä nykytilassaan korjaustaitoiselle, vaiko kunnostaa se käyttökelpoiseksi? Kunnostustyöhön päätti tarttua maatalousalan perustutkinto-opiskelija opinnäytetyönään.
Opinnäytetyönä tehtävän peruskunnostuksen tavoite oli jatkaa Avantin käyttöikää seuraavan kymmenen vuoden ajaksi ja saada kunnostustyöhön käytetylle ajalle kohtuullinen korvaus Avantin arvon nousun myötä. Tehtävä oli haastava maatalousalan opiskelijalle, jolla koneenkorjauskokemusta oli vähän.

Avant kunnostettiin syksyllä 2010, jolloin se oli ehtinyt olla käyttämättä pari vuotta. Tavoitteeksi asetettiin Avantin peruskunnostus siten, että sillä voidaan jatkaa työskentelyä seuraavat kymmenen vuotta. Tiedossa oli lista vikoja: lauhdutin ja lauhduttimen putki vuotivat, lauhdutin oli heilahtanut jäähdyttimen siipipyörään ja rikkonut sen, sammutin ja äänimerkki eivät toimineet, päävirtakatkaisija oli ohitettu ja runko sekä suojapellit olivat pahasti ruostuneet. Moottori oli ilmeisesti kunnossa, sillä akun latauksen jälkeen Avant lähti vaivalloisesti käyntiin. Käyntiääni kuulosti normaalilta. Odotettavissa kuitenkin oli, että yllätyksiä löytyisi Avantia pestäessä ja purettaessa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää