Huolto ja Työkalut
Vertailu Magneettiporakone

Magneettiporakoneet ovat kustannustehokkaimpia työkaluja suurten reikien poraamiseen – neljän magneettiporakoneen vertailu

Jos porattavana on isoja reikiä teräskappaleisiin, on magneettipora usein edullisin ja käyttökelpoisin ratkaisu – konetöissä käyttökohteita rajoittaa lähinnä mielikuvitus. Testasimme neljää erilaista magneettiporaa käytännön töissä. Mukana oli sekä johdollisia että akkukäyttöisiä koneita.
Uolevi Oristo
Magneettiporauksen idea on, että pienehkö porakone kiinnitetään poran jalustassa olevan magneetin avulla tukevasti porattavaan kohteeseen. Tällöin kohdetta ei tarvitse purkaa, ja isojenkin reikien poraus onnistuu helposti pystysuoriin tai vinoihin teräspintoihin, esimerkiksi vanteisiin tai runkopalkkeihin.

Magneettipora eroaa esimerkiksi pylväsporakoneesta siten, että laittessa on sähkö- tai kestomagneetti, jonka avulla pora kiinnittyy tukevasti työkohteeseen. Magneettiporan rungossa on johteet, joihin kiinnitettyä porayksikköä voidaan painattaa porattavaan kappaleeseen. Poraus on siis yhtä vaivatonta kuin pylväsporakoneilla.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää