Huolto ja Työkalut
Huolla & korjaa Sampo 2065

Leikkuupuimurin huolto- ja korjausvinkit – vuoden 2007 Sampo 2065 -puimurin huoltotyöt ennen puintikauden alkua

Syksy on tulossa, joten on korkea aika huolehtia siitä, että puimuri on kunnossa. Jokaisen puimurin käyttöohjekirjasta löytyy yleensä kattavasti tietoa siitä, mitä huoltotoimenpiteitä puimuri tarvitsee toimiakseen luotettavasti. Ajattelin siksi lähestyä asiaa hieman eri näkökulmasta ja käsitellä huoltotöitä, jotka liittyvät lähinnä yli 10 vuotta käytössä olleisiin puimureihin.
Jan-Anders Lindfors
Puimurin leikkuupöytä vaatii varsin paljon säännöllistä huoltoa. Myös erilaisia korjaustöitä joutuu tekemään varsinkin silloin, kun puintiolosuhteet ovat haasteellisia. Vuosien ajan jatkunut puiminen uudisraivauspelloilla näkyi syöttöruuvissa, joka ei enää ollut kovin siistissä kunnossa. Kuvassa näkyvällä lommojen oikaisutyökalulla ruuvin sai jälleen hieman siistimmän näköiseksi.

Kerron tässä huolto- ja korjaustöistä, jotka liittyvät käyttämääni vuoden 2007 Sampo 2065 -puimuriin. Jokavuotiset rutiinihuollot teen siihen suurelta osin jo heti puintien ollessa ohi syksyllä. Kun likaisimmat ja ikävimmät työt on hoidettu, voi hyvillä mielin jättää puimurin parkkiin talveksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää