Huolto ja Työkalut
Hydrauliikka Hydrauliikkasarja

Hydrauliikkasarja osa 29: Hydrauliikkaan liittyvät riskit on hyvä tuntea – vika tai väärä asennustapa voi pahimmillaan johtaa vammautumiseen tai kuolemaan

Hydrauliikka on erittäin varmatoimista ja siten myös turvallista, mutta täysin vaaratonta se ei ole. Joka vuosi useita ihmisiä vammautuu hydrauliikan toimintahäiriöiden vuoksi ja silloin tällöin hydrauliikan vika tai väärä asennustapa johtaa kuolemaan. Hydrauliikkaan liittyvät riskit on hyvä tuntea. Vain siten voi välttää vahinkoja.
Jussi Laukkanen
Hydraulisesti toimivissa koneissa letkujen rikkoontuminen on koneen käyttäjän kannalta suurin riski. Tämän takia kuljettajan läheisyydessä sijaitsevat letkut on suojattava kuten esimerkiksi tässä tapauksessa minikaivinkoneen puomin tyvessä.

Suurimman osan koneiden hydrauliikkaan liittyvistä onnettomuuksista voisi välttää tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta lisäämällä. Yleensä hydrauliikan käyttäjä tai korjaaja pystyisi välttämään onnettomuuden omalla toiminnallaan. Vain sellaisia onnettomuuksia on hyvin vaikea ehkäistä ennakolta, joiden aiheuttajana on tekniikan pettäminen täysin odottamattomalla tavalla.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää