Huolto ja Työkalut

Viljankuivaamon huolellinen puhdistus ja nuohous alentavat paloriskiä ja vähentävät häiriöitä – varmuutta viljankuivatukseen

Kuivurin siivous, koneiston ilmakanavien puhdistus ja uunin nuohous ovat tehokkaita tapoja pienentää tulipalon riskiä sekä parantaa työturvallisuutta ja mukavuutta. Omaa osaamista voi täydentää käyttämällä kuivurinhuoltoliikettä tai ammattitaitoista nuohoojaa. Huolellisesti tehty nuohous ja uunin puhdistus ovat tehokkaita keinoja varmistaa kuivurin häiriötön toiminta kiireisen kuivaussesongin aikana.
Julius Pietarinen
Vaikka tätä kattilaa on puhdistettu ja siivottu vuosittain, on ruostetta syntynyt kattilan pohjalle. Rikin poistuttua polttoöljystä, on palossa syntyvän noen määrää saatu vähennettyä. Rikki nopeutti myös teräksen ruostumista. Osa pannun nuohouksen suojapaneelin kiinnikkeistä on ruostunut puhki, eivätkä ne pysty painamaan kantta tukevasti tiivistettä vasten.

Laki pelastuslain muutoksesta (1078/2018) astui voimaan vuoden 2019 alusta. Laki lisää nuohousalan kilpailua, sillä asiakas voi itse valita haluamansa nuohoojan. ”Uudistetussa pelastuslaissa ei kuitenkaan ole mainintaa kuivureiden ja muiden tuotantotilojen öljykattiloiden hoidosta. Kuivureiden ja muiden tuotantorakennusten uunit tulee kuitenkin nuohota kerran vuodessa, koska se on määritetty laitevalmistajien huolto-ohjeissa niin tehtäväksi”, toteaa Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen paloinsinööri AMK Reijo Houni. Reijo Hounilla on käytännön kokemusta viljankuivauksesta, koska hän viljelee tilaansa sivutoimisesti ja on koulutukseltaan agrologi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää