Huolto ja Työkalut
Usevolt

Kaivurikuormaajan sähköohjauksen päivitys uudenlaisella ratkaisulla – Usevoltin asentaminen

Sähköisesti ohjattu hydrauliikka muodostuu ongelmaksi siinä vaiheessa, kun sen sähköiset komponentit tulevat käyttöikänsä päähän. Pahimmassa tapauksessa tarvittavia osia ei enää valmisteta. Tässä esittelemme, miten sähköohjauksen voi päivittää uudenlaisella ratkaisulla.
Jussi Laukkanen
Uudet pienikokoiset kahvat oli kokeilujen tuloksena paras asettaa kyynärnojien tasoa alemmas. Tämä tuntui vähentävän käsivarsien ja olkapäiden rasittumista. Kahvoissa olevat, peukaloilla käytettävät napit ovat oikealla etukuormaajan pikakiinnikkeen vapautusta varten ja vasemmalla takapyörien erillistä ohjausta varten. Oikealla näytön edessä oleva pitkävartinen katkaisin on taakseajolaitteen ohjaus. Vasemmalla on suunnanvaihtokatkaisin ja luiskakauha/jatkopuomikytkin.

Sähköohjatut hydrauliventtiilit alkoivat vakiintua työkoneisiin 1990-luvun aikana. Sähköisesti esiohjatut suuntaventtiilit antoivat konevalmistajille suuremman vapauden sijoittaa venttiilit optimaalisiin paikkoihin koneen rakenteessa. Hydraulisen esiohjauksen esiohjausletkujen aiheuttamista teknisistä rajoitteista ei tarvinnut enää välittää.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää