Huolto ja Työkalut

Kuinka ostan käytetyn minikaivinkoneen? – Viiden tonnin minikaivuri

Käytetyillä minikaivinkoneilla on paljon kysyntää. Se näkyy koneiden hintatasossa ja siinä, että hyvän yksilön löytäminen ei ole helppoa. Seuraavassa artikkelissa katsotaan esimerkkien valossa, mihin asioihin ostajan kannattaa kiinnittää huomiota konetta ostaessaan.
Jussi Laukkanen
Tämä 5 tonnin painoinen Neuson 50Z3 RD on valmistunut vuonna 2005. Itävallassa valmistetun koneen merkki ei ole meillä yleisempiä, mutta teknisiltä ratkaisuiltaan kone noudattaa tyypillistä eurooppalaista tapaa rakentaa pieni kaivinkone. Suhteellisen pienenä valmistajana Neuson ei ole lähtenyt soveltamaan mitään valtavirrasta poikkeavia ratkaisuja. Käytetyn koneen ostajan kannalta se on hyvä asia – tunnettujen komponenttivalmistajien vakio-osia on todennäköisesti saatavilla vielä vuosiksi eteenpäin. Kone on täysin vastaava kuin Wacker Neuson 50Z3 RD -malli. Nimi vaihtui vuonna 2008.

Käytetyn minikaivinkoneen ostaminen ei ole yhtään helpompaa kuin isompien kaivinkoneiden. Ostajan on yhtälailla yritettävä päästä selville ostoksensa laadusta tarkasti katsomalla ja toimintaa kokeilemalla.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää