Huolto ja Työkalut
AEG BEWS18-125BL-0

AEG BEWS18-125BL-0: Turvallinen akkukulmahiomakone käyttää

Tapio Vesterinen

AEG kuuluu Ryobin ja Milwaukeen kanssa samaan konserniin ja on edullisemman hintaluokan ammattikäyttöön tarkoitettu kulmahiomakone. Laitteelle luvataan 3 vuoden tehdastakuu. Ensivaikutelma on laadukas ja AEG:ssa on runsaasti yksityiskohtia. Muun muassa sivukahvalle on kulmavaihteessa kolme kiinnitysmahdollisuutta.

Väännöltään AEG ei yllä testin parhaimpien koneiden tasolle ja kone onkin parhaimmillaan katkaisutöissä. Vääntö riittää myös lamellihiontaan, kunhan konetta malttaa olla painattamatta liikaa. Melko pitkä runko ja kumipäällystetty kahva parantavat laitteen hallittavuutta ja kahvoista saakin hyvän otteen.

Kytkimen yläpuolella on punainen ledivalo, joka ennakoi ylikuormitustilanteen synnyn ennen käyttäjää. Se ohjeistaa näin keventämään painetta, ennen kuin laite sammuttaa itsensä kokonaan. Valon tarkkaileminen helpottaa tutustumista koneeseen, sillä varojärjestelmät ovat varsin herkät ja pysäyttävät laikan pyörimisen aluksi usein, vaikka kone tuntuu jaksavan tehdä työtä ongelmitta.

Ylikuormitustilanteessa tai takapotkusuojan kytkeytyessä pitää akku irrottaa ja kiinnittää uudestaan. Akun irrottaminen vaatii kahden liipaisimen painamisen pohjaan. Raskaammassa kuormituksessa, AEG varoittaa hyvin aikaisessa vaiheessa ylikuormasta ja kytkee suojapiirin varsin aikaisessa vaiheessa päälle, minkä vuoksi AEG ei ole paras vaihtoehto raskaampiin töihin. Toisaalta AEG on ryhmän turvallisin käytettävä, joten sen uskaltaa antaa kokemattomammankin käyttöön.

Laitteen mukana toimitetaan ilmanottoaukon vaihtosuodatin, sen vaihtaminen vaatii hieman harjaantumista.

Rankemman työskentelyn jälkeen akku on sen verran lämmin, että lataus alkoi vasta 15 minuutin jäähdyttelyn jälkeen. Akun sekä itse laitteen kytkentäluiskat ovat hyvin suojattuja.

AEG:n laturi on varustettu puhaltimella, mutta on ääneltään hiljainen. AEG ilmoittaa tarkasti latauksen vaiheen. Samalla laturilla pystyy lataamaan myös saman valmistajan 12 V akkuja. Laturissa on vakiona 12 V tupakansytyttimen pistoke ajoneuvossa lataamista varten. Testatun paketin verollinen hinta oli 518 euroa.

AEG BEWS18-125BL-0 sai akkukulmahiomakonetestissä 66 pistettä (pisteen hinta 2,4 €).

Tapio Vesterinen

KIITÄMME & MOITIMME
  • Turvallinen käyttää
  • Kahvan asennot
  • Laturi
  • Herkkä ylikuormitussuoja
  • Akku irrotettava ylikuormitustilanteen jälkeen
  • Suorituskyky

Lue lisää