Huolto ja Työkalut
Promotech PRO-36

Promotech PRO-36 -magneettipora: Kompakti pakkaus

Julius Pietarinen

Puolassa valmistettu Promotech 36 on valmistajan pienimmästä päästä oleva magneettiporakone. Terät kiinnitetään weldon-istukkaan kuusiokoloruuveilla.

Poran sähkömoottori on huomattavan äänekäs ja käyttökytkimet jäävät ajoittain kampien taakse huonosti käytettäväksi. Kone on suunniteltu käytettäväksi käytännössä vain weldon-reikäjyrsimillä. Lisävarusteena saatavan kierreporaistukan käyttäminen vaatii hieman luovuutta. Integroitu teränsuojus suojaa hyvin käyttäjää ja pitää ympäristön siistimpänä.

Koneen johteet on toteutettu kahdella pyöreällä kromatulla tangolla, joissa liukuvat puslat ovat vaihdettavissa. Magneetti on voimakas, eikä magneetin irtoamisia tapahtunut testin aikana.

Promotechissä samaten kuin Millwaukeessa on valmiina säiliö leikkuunesteen käyttöä varten. Pystysuoraan porattaessa leikkuuneste valuu säiliöstä omalla painollaan terälle.

Promotech tekee mallikkaasti sen työn, mihin se on suunniteltu. Verrattaen kevyttä konetta on helppo nostella ja kannatella yhdelläkin kädellä. Terän liikevara on vain 60 mm, mikä on syytä ottaa töitä suunniteltaessa huomioon. Pienen kokonsa ansiosta Promotech tosin mahtuu sellaisiinkin paikkoihin, joihin muut vertailun koneet eivät sovi.

Koneelle luvataan 16 mm kierreporien porauskapasiteetti, mutta Promotech selvisi kunniallisesti 19 mm terästäkin. Myös koneen ilmoitettu teho on vertailun pienin. Johdollisena koneena Promotechin käyttäjän ei tarvitse huolehtia akkujen latailusta, mutta sähköpistokkeen on syytä olla lähellä.

Valmistusmaa: Puola

Maahantuoja: Isojoen Konehalli

Hinta: 690 euroa

KIITÄMME & MOITIMME:
  • Kompakti rakenne
  • Teränsuojus
  • Muunneltavuus varauksin/poran liike
  • Kytkimien sijoittelu

Lue lisää