Huolto ja Työkalut
Milwaukee FMDP

Milwaukee FMDP -magneettipora: Väsymätön tekijä

Julius Pietarinen

Milwaukeen akkukone on huolellisesti toteutettu ammattikone, joka jättää vain vähän toivomisen varaa. Kestomagneetin tehon säätö mahdollistaa koneen paikalleen sovittelun ilman tarvetta kannatella koneen painoa. Weldon-pikaistukka kiristää terän karan ilman työkaluja tiukasti paikoilleen. Muutaman kerran pikaistukka kiristyi itsestään jopa turhan tiukkaan, ja avaamista joutui avustamaan papukaijapihdeillä.

Mukana tuli laadukas 13 mm poraistukka, jonka avulla koneessa voi käyttää myös tavallisia kierreporanteriä, joiden käyttöön koneessa on riittävät liikevarat.

Kestomagneetin aktivointiin käytettävän nupin käyttö on rukkasen kanssa hieman ahdas, mutta tähän tottui ajan mittaan. Magneetissa on runsaasti pitovoimaa, eikä irtoamisia tapahtunut testin aikana. Hammastangon käyttökampien pikakiinnitys ja mahdollisuus puolen vaihtoon on toteutettu esimerkillisesti. Ahtaassa paikassa kammen voi vaihtaa 1/2 tuuman räkkävääntimeen.

Tehoa on käyttötuntuman mukaan vähintään saman verran kuin testatuissa verkkovirtakoneissakin.

12 Ah on juuri sopivan kokoinen akku kyseiseen koneeseen, sillä se riittää koko päiväksi, eikä akun suuri koko muodostu valmiiksi järeässä koneessa haitaksi. Pora oli muihin koneisiin verrattuna erittäin hiljainen (81 dB), eikä sen kanssa muistanut aina kaivaa kuulosuojaimiakaan esille. Osansa saattaa olla sillä, että laitteen sähkömoottori on hiiliharjaton.

Muista poiketen Millwaukeessa on kaksi mekaanista nopeusaluetta kierrosluvuille 400/690. Alhaisemman välityksen avulla on helppo hidastaa terän pyörimisnopeutta ilman että moottorin teho pienenee.

Valmistusmaa: Kiina

Maahantuoja: Techtronic Industries TTI

Hinta: 2149 euroa

KIITÄMME & MOITIMME:
  • Hiljainen
  • Suuri akkukapasiteetti
  • Käytettävyys
  • Pikaistukka jumittuu aika-ajoin

Lue lisää