Huolto ja Työkalut
Fein AKBU 35 PMQ

Fein AKBU 35 PMQ -magneettiporakone: Tekee minkä lupaa

Julius Pietarinen

Feinin akkuporassa voidaan säätää useita nopeusalueita moottorin yläpuolella sijaitsevasta paneelista. Fein on varustettu pidättyvällä MK2 kartio-istukalla, johon muut istukka-adapterit kiinnitetään. Koneen osat on viimeistelty hyvin, ja niistä jää hyvä laatuvaikutelma.

Useat turvalaitteet varmistavat poran kunnollisen kiinnityksen ja pysäyttävät poran magneetin irrotessa.

Poran kestomagneetti on lovettu, mikä mahdollistaa putkien poraamisen ilman erillisiä lisälaitteita. Pienin porattava putken halkaisija on kuitenkin 300 mm.

QuickIn -pikakiinnitys jättää teränkiinnityksessä keinuvaa sivuttaisvälystä reikäjyrsimen päässä heittokellolla mitattuna +-0,15 mm, joka on silminnähden havaittavissa. Muissa koneissa teränkiinnitykset olivat välyksettömiä. QuickIn-istukan saa myös ruuvikiinnitteisenä, jolloin mainittu välys poistuu.

Kierteytyksessä terän peruuttaminen onnistuu näppärästi vähän kerrassaan käyttöpaneelin nappien avulla.

Magneetin voima on mitoitettu tarkasti poran luvatun 18 mm porauskapasiteetin mukaan. Yli 18 mm kierreporan vaatima painatus nostaa magneetin irti 10 mm teräskappaleesta. Valmistaja ilmoittaakin poran vaativan 12 mm teräksen parhaan pitovoiman saavuttamiseksi.

Suurin koneeseen saatava akku on kooltaan 5,2 Ah. Akkuja kannattaa varata useampi, jos koneella työskennellään koko päivä.

Feininissä on testatuista koneista ainoana täysin välyksetön hammastanko. Koneen kampien välitys on testikoneista suurin, mikä tekee terän syötöstä erittäin jouhevan ja kevyen.

Käyttöönotto on nopeaa, sillä Fein on vertailun koneista ainut, joka mahtui mitään osia irrottamatta suoraan kuljetuslaukkuunsa.

Fein tekee juuri sen minkä tekniset tiedot lupaavat.

Valmistusmaa: Saksa

Maahantuoja: Otatuote

Hinta: 2190 euroa

KIITÄMME & MOITIMME:
  • Ohjauspaneeli
  • Kierteytysmahdollisuus
  • Pikaistukan välys
  • Magneetin kiinnitysvoima

Lue lisää