Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Rotator panostaa tiedonkulkuun

Rotator Oy:n korjaamopäällikkö tietää, että myyjän täytyy ymmärtää mitä ostaja haluaa koneen varusteilta.
Rotator Oy:n korjaamopäällikkö tietää, että myyjän täytyy ymmärtää mitä ostaja haluaa koneen varusteilta. Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Muun muassa Hitachin maarakennuskoneita maahantuova Rotator Oy tiedosti varusteluun liittyvät ongelmat muutamia vuosia sitten ja alkoi pureutua asian ratkaisuun. Ensimmäinen askel oli tiedonkulun parantaminen. ”Tärkeintä on informaation sujuva ja varma kulku asiakkaan ja varustelun välillä. ”Rikkinäisessä puhelimessa tieto voi muuttua ja varustelu voi mennä väärin”, kertoo yrityksen jälkipalvelujohtaja Jukka Oksanen.

Tiedonkulkua on parannettu myös yrityksen henkilökunnan viikoittaisilla palavereilla, joihin osallistuvat mm. myynti ja tekninen tuki. Lisäksi aiheesta on erillisiä sisäisiä koulutuksia. Asiakkaan kanssa kerrataan varustelun pääkohdat jo ennen työn aloittamista – samalla tarkistetaan konekortin tiedot varusteista ja lisälaitteista.

Laatua ja läpimenoa seurataan useilla eri laatujärjestelmillä. Työn valmistuttua asentaja ei koskaan tarkasta omaa työtään, vaan sen tekee aina joku toinen ammattilainen. Lisäksi tehty työ dokumentoimaan tarkasti.

”Meillä ja muillakin maahantuojilla on ollut vuosikymmenien kissanhännänveto varusteluista, jota pyrimme nyt tietoisesti ratkaisemaan. Viimeisen vuoden aikana ongelmat ovatkin vähentyneet”, Oksanen kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Korjaamopäällikkö Juha Korjus kertoo, että muutamia vuosia sitten osaavia asentajia oli hankala löytää.

”Asentajia on monen tasoisia, mutta meillä on hyvä ja sitoutunut porukka. Oppimisprosessi voi olla joskus pitkäkin. Ketään ei kuitenkaan lasketa pois, vaikka olisi hieman hiljaisempikin aika”.