Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

10 vuotta uinunut Valmet 361 elvytettiin henkiin – purkuosia hyödyntämällä ja omatekoisilla lisävarusteilla saatiin loistokuntoinen traktori

Koneiden peruskunnostuksissa ja entisöinneissä on huolellisuudella ja kunnollisia osia käyttämällä mahdollista saada uudenveroinen lopputulos. Pienillä soveltamisilla voidaan päästä jopa alkuperäistä parempaan koneeseen, ulkoisen olemuksen tai ominaisuuksien siitä sen kummemmin pilaantumatta. Peter Truedsonin romukuntoisesta Valmet 361:stä tuli purkuosia hyödyntämällä ja omatekoisilla lisävarusteilla loistokuntoinen traktori.
Tilaajalle
Hollolalaisen kovan luokan traktoriharrastajan Peter Truedssonin elokuussa 2007 hankkima Valmet 361 ei ollut kaksisessa kunnossa. Moottori oli jumissa, pellit ja lokasuojat mutkalla, muutamia osiakin oli hävinnyt maailman tuuliin. Viimeksi traktori oli pyörinyt joskus 90-luvun puolivälissä, viimeiset 10 vuotta se oli seisonut kuusen alla ”Pohjolan Liikenteen tallissa”. Kärryn edessä on monista maatalousnäyttelyistä ja masinistitapahtumista tuttu V8 ”Truedsson-Fordson”.