Varusteet ratkaisevat tuloksen

Vaihtoehtoja sänkimuokkaukseen

16.3.2017 / Koneviesti 04/2017

Vasemmalla Väderstad Cultus 300, jossa on 50 mm leveillä kärkikappaleilla varustetut piikit ja U-profiilijyrä, jotka tekevät syysmuokkaukseen sopivan työjäljen. Oikeanpuoleisessa Horsch Terrano 3 FX -kultivaattorissa on leveät siipiterät ja RollFlex-jousijyrä, jotka jättävät pellon pinnan tasaiseksi, lähes valmiiksi kylvöalustaksi. Cultus- ja Terrano -kultivaattorit ovat tehokkaita muokkauskoneita, jotka sekoittavat oljen tehokkaasti muokkauskerrokseen. Testitraktoreidemme kaikki noin 150 hevosvoimaa olivat töissä, sillä ajonopeuden tulisi olla yli 10 km/h.

Kultivaattori tai lautasmuokkain ovat kiinnostavia vaihtoehtoja, koska puolentoista sadan hevosvoiman traktoriin sopivan perusmallin kultivaattorin saa jopa alle kymppitonnilla, lautasmuokkain on vielä edullisempi. Yli sadan kilowatin tehon hyödyntämiseen olisi tarvittu 5–7-teräiset kyntöaurat, jotka maksavat reippaasti yli 50 000 euroa.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).