Toimivaa tekniikkaa

Pikkuvioista huolimatta salolainen maanviljelijä Jukka Nieminen pitää vuonna 2000 taloon uutena hankittua Valtra 6400 -traktoriaan perusvarmana ja suhteellisen helposti huollettavana koneena. Tosin viime vuosi oli tällä koneella huonompi vuosi, kun useampia vikoja tuli perätysten.

”Silloin alkoi lämmityslaitteen säätimen hana tiputtamaan, sitten meni vaihteiston painetunnistin, kaasuvaijeri, toinen raidetangon pää – toinenhan oli vaihdettu edellisvuonna ja samoin laturi taisi mennä edellisvuonna. Eihän noi mitään isoja vikoja ole, mutta kaasuvaijerin kanssa kävi niin, että sitä ei sitten ollutkaan Valmetilla, vaan piti tilata. Tylsää, että kone seisoo muutaman kympin osan takia”, kertoo Nieminen.

Erityisen hankalana huoltokohteena Nieminen pitää hydrauliikan öljynsuodattimen vaihtoa. ”Se vaatii aina pitkän jatkovarren ja siinä on kyllä vaikeutensa, kun se kuori on todella tiukassa ja hankalassa paikassa. Ja tätä minä ihmettelen, ettei tähän mitään muuta ratkaisua ole keksitty”, lisää Nieminen nostaessaan moottorin sivuluukkuja paikoilleen.

Jussi Laukkanen

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Kiinnostuitko aiheista?