Fordson ja Ford - Fordsonista Fordiin

Amerikkalainen Ford oli vahva tekijä suomalaisillakin traktorimarkkinoilla. 1960-luvulla traktoreita valmistettiin sekä Fordson- että Ford-nimillä.
Fordin tonnisarja esiteltiin vuonna 1964, samassa yhteydessä merkki lyheni Fordsonista Fordiksi. Etualan Ford 2000 on mäkkikäyttöönkin sopivan Dextan seuraaja.

Ford-traktoreita valmistettiin Euroopassa vuodesta 1964 alkaen. Samassa yhteydessä Fordson-nimi vaihtui Fordiksi, kun Fordin tonnisarja korvasi Dextat ja Majorit mallistossa. Mökkitraktoriluokkaan näistä parhaiten osuvat reilu 30-hevosvoimainen Dexta ja noin 40-hevosvoimainen Super Dexta. Näitä malleja vastaavat traktorit olivat tonnisarjassa Fordin 2000-mallit.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta? Kaikkien 29.8.2019 mennessä käyttäjätunnuksensa aktivoineiden kesken arvotaan sähköpyörä (arvo noin 2 500 €). Lisätietoja: www.viestilehdet.fi/arvonta
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Kiinnostuitko aiheista?