Valmet - Kotimaista konevoimaa

Valmetin mallivalikoimista mökkitraktoreiksi soveltuvat parhaiten kopittomat mallit 361D ja sen seuraaja 565. Kopillisiin keltaisiin 02-sarjan traktoreihin siirryttäessä hinta karkaa usein korke- ammalle.
Vanhempikin traktori soveltuu takakuormaimella varustettuna esimerkiksi rakennusten pohjan maansiirtotöihin. Nostolaitetta kummallisempaa hydrauliikkaa ei välttämättä tarvita, kauha kippaa kuorman vapautusnarusta pontevasti nykäisemällä.

Valmetin 1960-luvun kopittomia malleja ovat kolmisylinterisellä moottorilla varustetut vuonna 1960 esitelty 361D ja vuonna 1964 sen korvannut hieman tehokkaampi 565. 361D-mallia on Suomessa rekisterissä edelleen yli 4 200 kappaletta, käyttökuntoisten yksilöiden hinnat liikkuvat 2 000–4 000 euron välillä. Traktoria valmistettiin noin 15 000 kappaleen verran. 361D:n synkronoimaton vaihteisto vaatii välikaasuineen ja kaksoispoljentoineen hieman enemmän taitoa kuljettajalta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta? Kaikkien 29.8.2019 mennessä käyttäjätunnuksensa aktivoineiden kesken arvotaan sähköpyörä (arvo noin 2 500 €). Lisätietoja: www.viestilehdet.fi/arvonta
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Kiinnostuitko aiheista?