Fordson-Armstead Snow Motor - Lumikenttien kutsuun

Snow Motorista ei tullut ylivertaista talviajoneuvoa, mutta yritystä on 1920-luvunkin jälkeen ollut. Sitkeimmin ovat kierukkavetoon uskoneet venäläiset, jotka testailivat niitä vielä Gorbatšovin aikaan, ehkä myöhemminkin.

New York Times uutisoi maaliskuussa 1906 seattlelaisveljesten Charles ja Frederick Burchin ajoneuvosta, jolla he aikovat valloittaa Pohjoisnavan. Kaikilla mukavuuksilla varustettu ”Ice Mobile” oli patentoitu vuonna 1901 ja sen kerrottiin muistuttavan junavaunua ja asuntovenettä. Laite liikkui neljän pitkittäisen kierukan avulla, jotka olivat toistensa peilikuvia. Kummallakin puolella oli perättäin kaksi samanlaista kierukkaa. Vastakkaisen puolen kierukat pyörivät eri suuntiin. Kun kierukat pyörivät ulospäin, liikkui laite eteenpäin ja päinvastaisella liikkeellä taakse. ”Jäämobiilia” ohjattiin katkaisemalla veto toisen puolen kierukoista.

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Kiinnostuitko aiheista?