Kunnostettu Claas Jaguar 695 SL Mega - Vanha mutta väsymätön Jaguar

Ajosilppuri mielletään usein satoja tuhansia euroja maksavaksi urakoitsijan tai tilarenkaan hankinnaksi. Jos kuitenkin on valmis tinkimään ominaisuuksista, tekemään kunnostustöitä ja huomioimaan konerikon riskin, voi käytetty ajosilppuri olla erittäin kilpailukykyinen ja tehokas vaihtoehto esimerkiksi noukinvaunulle tai hinattavalle tarkkuussilppurille.
Silppuri yltää tekemään kuormaa neljä metriä korkeaan kärryyn. Toki lietson saa halutessaan tukkoon, jos kukkuran kanssa yrittää ahnehtia.

Töysäläisellä Keisalan tilalla on aiemmin korjattu rehut noukinvaunulla, mutta viime vuonna tilalle päätettiin hankkia oma käytetty ajosilppuri – lyhyemmän silpunpituuden vuoksi. Säilörehua 170 lypsylehmälle korjataan yhteensä 430 hehtaarilta vuodessa, joten työsarkaa on vanhalle koneelle jo omasta takaa riittävästi. Uudempaa ja kalliimpaa konetta ei haluttu ostaa, sillä sen perusteltu hankinta vaatisi myös urakointia, joka lisäisi työmäärää – ja etenkin työhuippuja entisestään. Tilan nuorempaa sukupolvea edustava Aleksi Keisala huoltaa muutenkin tilan kalustoa itse, joten vanhan ajosilppurin ostaminen kunnostusprojektiksi osoittautui kustannustehokkaaksi vaihtoehdoksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta? Kaikkien 29.8.2019 mennessä käyttäjätunnuksensa aktivoineiden kesken arvotaan sähköpyörä (arvo noin 2 500 €). Lisätietoja: www.viestilehdet.fi/arvonta
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Kiinnostuitko aiheista?