Älä säädä turhaan moottorisahaa

Yleensä moottorisahan säätöihin ei kannata koskea ennen kuin sahan päivittäishuolto on tehty. Jos sahan käyttövire hiipuu vähitellen, on se merkki ilmanpuhdistimen tukkeutumisesta tai jäätymisestä. Säätöruuveista H on korkeiden kierrosten säätö ja L matalien kierrosten. T, tai kuvan Stihlin käyttämä LA, on mekaaninen säätö tyhjäkäynnin kierrosluvulle. Jos tyhjäkäyntiä on tarve muuttaa, on T-säätöruuvi ensimmäinen kohde.

Moni moottori- ja raivaussahan käyntiongelma juontaa sahan komponenttien likaantumisesta. Tästä syystä kaikkien käyntihäiriöiden selvittäminen kannattaa aloittaa sahan tutkimisella. Mikäli perusteellinen puhdistus ja esimerkiksi polttoainesäiliön imusuodattimen ja polttoaineletkun vaihto ei auta, on vasta tämän jälkeen säätöjen muuttaminen vaihtoehtona.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta? Kaikkien 29.8.2019 mennessä käyttäjätunnuksensa aktivoineiden kesken arvotaan sähköpyörä (arvo noin 2 500 €). Lisätietoja: www.viestilehdet.fi/arvonta
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Kiinnostuitko aiheista?