Lasco-putkipora - Finnmammut kehitti oman Roli-työlaitteen

Lascon valmistanat Rolit ovat kaivinkoneisiin kiinnitettäviä hydraulimoottorin avulla pyöriviä halkaisuruuveja. Ruuvin tilalle voi asettaa jyrsinterän, maakairan tai putkiporan, jolla saa syntymään tasaseinämäisiä reikiä.

Finnmammut Oy ryhtyi kolme vuotta sitten tuomaan maahan Lasco-merkkisiä ruuvihalkaisijoita. Halkaisijat on tarkoitettu kiinnitettäväksi kaivinkoneeseen ja halkaisuruuvia pyöritetään hydraulisella geroottorimoottorilla. Ruuvihalkaisijan lisäksi Lascolla on ollut myynnissä pyöritysosaan kiinnitettäviä maan kairaamiseen soveltuvia kierukkaporia. Avonaisen kierukkaporan käyttäminen hiekkaisessa maassa on kuitenkin hankalaa, sillä kairan nostama maa pyrkii valumaan takaisin reikään.

Finnmammutin perustaja Kalle Leipälä on ratkaissut tämän ongelman kehittämällä putkiterän, jossa irrotettu maa jää putken sisälle ja sen voi varistaa porauksen jälkeen haluttuun kohtaan. Tätä putkiterää on markkinoitu seurakunnille tuhkauurnien hautaamista varten, mutta yhtä hyvin se soveltuu esimerkiksi aidan tolppien asentamiseen.

Finnmammut tuo maahan myös Heizomat-hakelämmityslaitteita, Heizohack-hakkureita, Landritherm-ilmalämmityskattiloita, Stumper-kantojyrsimiä sekä Mammut-vaakatasosekoittimia ja -rehunkäsittelykoneita.

Kiinnostuitko aiheista?