Kongskilde-tuotteita monesta yrityksestä

Konskilden etukoneessa on nyt täysleveä murskain, mikä parantaa materiaalin virtausta.

Tanskalainen Kongskilde on laajentunut tasaista tahtia pääasiassa yritysostojen kautta. Kongskilde omistaa monta tuttua konemerkkiä kuten Howardin, Nordstenin, Överumin  ja JF:n, vaikka niitä on tähän asti myyty omilla tuotemerkeillään.

Myyntistrategia muuttui kuitenkin ratkaisevasti jo Agritechnica 2015 -näyttelyssä, jossa Kongskilde kertoi jatkossa myyvänsä kaikkia omistamiaan konemerkkejä Kongskilde-nimellä, ainoa poikkeus on Överum, jolla on vahva asema Pohjoismaissa.

Suomessa tuotemerkin vaihtuminen konkretisoitui vasta KoneAgriassa, jossa Kongskilden nimellä olevia tuotteita oli ainakin kolmella osastolta.

K-Maatalouden osastolla oli esillä mm. Kongskilden silppuri ja apevaunuja (os. JF) sekä Överum-auroja. Tomas Kjellman esitteli uutta Kongskilde Kivikarhua sekä JF:n perua olevia niittokoneita. Antti Teollisuus markkinoi mm. Kongskilden valmistamia viljan kuljettimia ja käsittelylaitteita.

Kongskilde kylvö- ja muokkauskoneiden varaosamyynti toimii, vaikka näiden koneryhmien uusia malleja ei ollutkaan esillä KoneAgriassa. Sami Koiviston Agron Oy myy varaosia Kongskilden kylvö- ja muokkauskoneiden lisäksi myös Juko-koneisiin.

Uolevi Oristo

 

Kiinnostuitko aiheista?