Elmia Wood

Koneet kehittyvät

13.7.2017 / Koneviesti 10/2017

Japa esitteli elmia Woodissa uusia klapikoneita. Järeämmän puun tekoon sopiva 405-malli on varustettu sensoreilla, jotka mittaavat ja ohjaavat koneen toimintaa reaaliaikaisesti. Kone osaa optimoida automaattisesti toimintaansa työstettävän puun mukaan ja se kerää myös tuottavuustietoja ja muuta analytiikkaa koneen toiminnasta. Kone on varustettu mobiilidatayhteydellä, jonka avulla tehtaalta saadaan muodostettua tarvittaessa koneeseen yhteys. Tämän avulla voidaan esimerkiksi päivittää koneen ohjelmisto uudempaan versioon. Koneen arvonlisäverottomaksi hinnaksi Perfect Split- ja Perfect Clean -järjestelmillä ilmoitettiiin 30 199 euroa. (MT)

 Klapikoneissa on selvästi nähtävissä kehitys toisaalta järeisiin ja tehokkaisiin ammattikoneisiin ja toisaalta pienempiin ja edullisiin jokamiesluokan laitteisiin. Oman mausteensa konetarjontaan tuo pienissä kuluttajapakkauksissa markkinoitava klapi, joka tarvitsee tehokkaaseen pakkaukseen ja käsittelyyn omat erikoiskoneensa.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).


Lisämateriaali