KoneAgria 2016 uutuudet - Kolmessa päivässä

Koneista kiinnostuneille oli jälleen tarjolla paljon nähtävää KoneAgria-näyttelyssä. Raskaan raudan lisäksi esillä oli paljon elektroniikkaa.

KoneAgria-näyttely järjestettiin aikaisemmista kerroista poiketen kolmipäiväisenä. Näin osastojen rakentamiseen saatiin lisää aikaa, mikä helpotti koneiden kuljetusta jo ahtaaksi käyneelle messualueelle. Parannusta asiaan ei liene luvassa, sillä alueelle on kaavailtu musiikkitaloa, joka veisi loputkin lastausalueet.

Jyväskylän Paviljongin ympäristö on myös rakennettu niin täyteen, ettei näyttelyn lähelle saada järjestettyä riittävää määrää parkkipaikkoja.

Yllättävän monet kävijät eivät edelleenkään usko etäparkin ja ilmaisen bussikuljetuksen etuihin, vaan ottivat mieluummin parkkisakot.

Tilan puute rajoitti myös näytteilleasettajien määrää, sillä näyttely oli loppuunmyyty jo kauan ennen myyntiajan päättymistä.

Kolmipäiväisyydellä ei tuntunut olevan merkittävää vaikutusta kävijämäärään, sillä näyttelyvieraita oli yhteensä 18 000. Lauantain ongelmana oli totuttuun tapaan kova tungos.

Seuraava KoneAgria järjestetään ensi vuonna Tampereella 12–14.10. Näyttely painottuu kasvintuotannon koneisiin ja tarvikkeisiin.

Tuomas Anttila, Tommi Hakala, Jyrki Karkinen, Jussi Knaapi, Jussi Laukkanen, Seppo Nykänen, Uolevi Oristo, Arto Turpeinen, Tapio Vesterinen

Kiinnostuitko aiheista?