Uutta ja uudistettua

JCB modernisoi mallistoaan

23.2.2017 / Koneviesti 03/2017

JCB:n strategiaan kuuluu kokonaisten koneiden lisäksi myös moottorit, joita käytetään omien tuotteiden lisäksi myös mm. Magnin kurottajissa ja Johnstonin imulakaisukoneissa. JCB onkin investoinut 11 miljoonaa euroa vahvistaakseen moottorituotantoaan. Derbyshiressä sijaitsevan uuden koneistuslinjan myötä yhtiö voi valmistaa yli 45 000 moottoria vuodessa. Vasta 12 vuotta kestäneen moottorivalmistuksen aikana JCB on tehtaillut 400 000 moottoria.

Täysin uutena mallina esiteltiin kolmilitrainen ja nelisylinterinen moottori, jonka tehoksi ilmoitetaan 55 kilowattia. Vääntöä on tarjolla 400 Nm ja huippuarvo saavutetaan alhaisella 1 300 k/min pyörintänopeudella. Uusimmat päästötasot tavoitetaan ilman minkäänlaisia jälkikäsittelyjärjestelmiä. 4-päästötaso ei tosin koske alle 56-kilowattisia moottoreita. Suunnitteilla oleva päästötaso 5 pystytään saavuttamaan pienillä muutoksilla.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).