Rinteiden erikoiskone

Irus Deltrak 2.5 kauko-ohjattava rinneleikkuri

9.8.2017 / Koneviesti 11/2017

Irus on tehokas, mutta kompaktin kokoinen laite. Kumiteloissa on pulttikiinniteiset metallikuvioinnit. Lisävarusteena teloihin saa vielä piikit pidon maksimoimiseksi. Staran koneessa oli lisävarusteinen suojakehikko moottorin ympärillä.

Deltrakin moottorina on Kubotan kolmisylinterinen turboahdettu 38 hevosvoiman dieselmoottori. Kaikki toiminnot ovat hydraulisia ja kauko-ohjattavia. Ulkopuolisen hydrauliikan tuotto on koneessa 60 l/min. Moottoriyksikkö pääsee kääntymään sivurinteessä ajettaessa painovoiman vaikutuksesta pystysuoraan, sillä se on nivelletty painopisteensä yläpuolelta telastoon. Etunostolaite on kiinnitetty telastoon ja kääntyy sen mukana.

Polttoainetankki ei ole kovin suuri, se riittää kuitenkin vajaan päivän työskentelyyn eli noin 5 tunniksi. Koneessa on varotoiminto tankin tyhjentymisen varalle: polttoaineen loppuessa kone antaa töötillä muutaman kerran äänimerkin ja lopulta sammuttaa itsensä.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).


Lisämateriaali

Irus Deltrak 2.5