Hifiä hakelämmitykseen

Hargassner-lämpökeskus

5.4.2017 / Koneviesti 05/2017

Hargassnerin lämpökeskuksen sydän, lämmityskattila, on siisti kuin jääkaappi. Eristys on sen verran hyvä, että kovimpia talvipakkasia varten Joonas Rantanen on varannut sähkötoimisen lämmittimen pannuhuoneeseen.Laitteisto huolletaan kerran vuodessa, jolloin kattilasta puretaan mm. nuohousruuvit ja tarkistetaan niiden sekä muiden osien kunto.

Tuoreimpia tulokkaita Suomen lämpölaitemarkkinoilla on Hargassner. Itävaltalaisyhtiöllä on reilun 30 vuoden kokemus erilaisten biomassan polttoon soveltuvien laitteiden valmistamisesta. Hargassnerin tuotevalikoimaan kuuluu hake-, pelletti- ja klapilämmityslaitteita 3–800 kW:n teholuokissa.

Osaran kartanossa Hämeenkyrössä on ollut Hargassnerin lämpökeskus käytössä viime syksystä saakka. 60 kW:n laitos lämmittää korjaamohallia ja sen yhteydessä olevaa asuntoa. Joonas Rantanen kertoo, että kattila on toiminut luotettavasti eikä pettymyksiä ole ilmennyt. Jatkossa lämpökeskukselta johdetaan lämpöä konehallille, joka on vielä suunnitteluvaiheessa.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).