Letkutyökaluja

Moottoritekniikkaan liittyy suuri määrä erilaisia letkuja: jäähdyttimen letkut, lämmityslaitteen vesiletkut, polttoaineletkut, pakokaasun jälkikäsittelyn vaatimat letkut ja monia muita. Näille yhteistä on, että niiden kiinnitys on hoidettu klemmari-tyyppisillä ratkaisuilla.
Kiinniliimautunutta letkua ei saisi yrittää irrottaa letkusta kiskomalla. Vaarana on letkun repeäminen tai pahimmassa tapauksessa lähtöliitännän murtuminen. Alipaine- ja polttoaineletkujen irrotusta helpottamaan on kehitetty tämän tyyppisiä pihtejä. Esimerkkipihdit on ostettu verkkokaupasta ja vastaavia löytyy hakusanoilla hose removal pliers. Hinta on noin 13 euroa.

Moottoritekniikkaan liittyy suuri määrä erilaisia letkuja: jäähdyttimen letkut, lämmityslaitteen vesiletkut, polttoaineletkut, pakokaasun jälkikäsittelyn vaatimat letkut ja monia muita. Näille yhteistä on, että niiden kiinnitys on hoidettu klemmari-tyyppisillä ratkaisuilla. Tosin ei ole aivan tavatonta, että jotkin letkut ovat paikoillaan perustuen pelkästään letkun omaan kimmoisuuteen.

Ajan saatossa letkut liimautuvat kiinni, mikä tekee niiden irrotuksesta hankalaa. Siitä puolestaan seuraa, että korjausten yhteydessä tapahtuva letkujen irrotus on riski letkuille. Tilannetta helpottamaan on kehitetty useita erilaisia työkaluja, joista tällä sivulle on kerätty muutama Koneviestin toimituksen hyödyllisiksi havaitsema tuote.

Jussi Laukkanen
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Kiinnostuitko aiheista?