Kesla monipuolistaa kuormaimia

Kesla on ryhtynyt valmistamaan erilaisia työlaitteita kuormaimiinsa ja yhtiön tavoitteena onkin kannustaa puutavarakuormaimen entistä monipuolisempaan käyttöön. Erityisesti karjatiloilta löytyy monenlaisia työtehtäviä, joissa kuormain helpottaa ja nopeuttaa töitä, kertoo Keslan liiketoimintajohtaja Janne Sinkkonen.

”Oikein varustellulla kuormaimella yksi mies ja yksi traktori pystyvät suoriutumaan monenlaisista töistä.”

Kuormaimen puutavarakoura sopii hyvin puutavaran kuormaukseen, mutta maatalouden moninaisissa töissä se on yleensä lähinnä erinomainen kiinnitysalusta erilaisille työlaitteille. Keslan valikoimista löytyy kouraan kiinnitettävät paalipihdit, risujen yms. kevyiden materiaalien kuormaukseen sopiva materiaalipihti sekä kahdenlaiset sorakahmarit.

”Suoraseinäinen kahmari sopii hyvin hiekan, hakkeen, heinän ja mullan kuormaukseen. Kun seinämä on suora, onnistuu myös kärryn tyhjentäminen siististi laitoja myöten”, Sinkkonen sanoo. V-mallin kahmarilla puolestaan onnistuu hänen mukaansa myös ojien puhdistus.

Lisälaitteita voi käyttää kuormainmalliston kaikissa kuormaimissa, mutta tietenkin nostokyvyn asettamissa rajoissa. Monipuolinen työskentely kuormaimella vaatii helppoa ja tarkkaa ohjattavuutta ja näihin tarpeisiin Kesla onkin kehittänyt sähköisen esiohjauksen. Vipuohjainten kiinnitys on helppoa myös vanhemman mallin traktoreihin, Sinkkonen sanoo.

Oman lisänsä kuormaimen monipuoliseen käyttöön tuovat nykyaikaisten traktoreiden taakseajolaitteet sekä hyvä näkyvyys ohjaamosta.

Janne Sinkkonen muistuttaa, että tarpeen mukaan myös Keslan järeämpiä nostureita pystytään asentamaan maataloustraktoreihin.

”Reilu nostokyky ja yli 10 metrin ulottuvuus tuovat tällöin tuntuvasti lisää työskentelytehoa.”

Matti Turtiainen

 

Kiinnostuitko aiheista?