Eko-Erotuksen toinen tuleminen

Eko-Erotus-separaattori on ollut aiemminkin markkinoilla. Yhtiön perustivat vuonna 2013 Seppo Riihimäki ja edelleen toiminnassa mukana oleva Matti Yli-Mannila. Eko-Erotus -separaattorit tulivat pian yhtiön perustamisen jälkeen NHK-Keskuksen myyntiin.

Separaattoreiden markkinatilanne hiljeni muutamaksi vuodeksi ja Seppo Riihimäki myi viime syksynä osuutensa yhtiöstä nykyiselle toimitusjohtajalle Tomi Niemelle. Yrityksen toiminta virisi järjestelyn myötä uudelleen ja tuotanto siirtyi Alajärvelle. Toimitusjohtaja Tomi Niemi kertoo, että yhtiön konemalleja on nyt päivitetty ja työskentelyä helpottamaan on kehitetty uusia lisälaitteita.

Tämän vuoden helmikuussa jälleenmyyjäksi tuli uudelleen NHK-Keskus Oy, joka hoitaa separaattoreiden myynnin maatalouteen. Eko-Erotus Oy hoitaa itse myynnin muihin kohteisiin, esimerkiksi biokaasulaitoksille.

Matti Yli-Mannila on patentoinut separaattorissa käytettävän painesiiven. Koneen kuiva-ainepäälle ja sen valvontayksikölle sekä ruuvin jatkokuljettimelle on myös haettu mallisuojaa.

Matti Turtiainen

Kiinnostuitko aiheista?