Esittely John Deere 1070G -harvesteri - Ketterästi Harvennuksille

John Deeren esitteli uuden 1070G-harvesterinsa Saksassa. Malliston pienin versio on tarkoitettu harvennushakkuille. Samassa tilaisuudessa kansainväliselle lehdistölle esiteltiin John Deeren paikallisen yhteistyökumppanin toimintaa.
Saksalaisessa 90-vuotiaassa harvennusmännikössä saivat ensikasteensa Saksan maaperälle uudet John Deere 1070G- ja 1170G -harvesterit. Etualan 1170G 8wd oli jo maalattuna uuteen tulevaan väritykseen: perusväriksi tulee harmaa. Taaempi perusväriltään musta 1070G oli vielä nollasarjan kone.

Aikaisemmin esitellyn 1170G-harvesterimallin pikkuveli, eli samaan runkoon perustuva 1070G, esiteltiin helmikuun lopulla Pohjois-Saksassa. Alue onkin uuden mallin ominta aluetta – erittäin tiheään istutettujen mänty- ja kuusimetsien harvennuksessa ketteryys on tärkeässä roolissa. Pienien runkojen käsittelyssä pärjätään pienemmillä hakkuupäämalleilla ja kevyemmällä kokonaisuudella.

Nelipyöräisellä ketteryyttä

Uusi 1070G on saatavissa edeltävien versioiden tavoin myös nelipyöräisenä. Lyhyet ja ketterät nelipyöräiset harvesterit ovat olleet myös Suomessa suosittuja. Osaltaan tämä johtuu siitä, että niiden kulkuominaisuudet paksussa lumessa ovat hyvät.

John Deerellä nelipyöräisten mallien valmistusmäärät ovat jääneet vähäisiksi, suurelta osin johtuen pehmeiden maiden harvennushakkuista – kuusipyöräisen mallin lisäpyöräpari ja teli nostavat 1070G kohdalla koneen painoa vain 800 kiloa, mutta kantavuutta reilusti saadaan senkin edestä. Nelipyöräiset ovat joidenkin markkina-alueiden tarpeellinen malliston lisä. Etenkin kun rengaskooksi on valittavissa myös korkea, 34 tuuman vannekoon mallisto.

Kuusipyöräinen 1070G eroaa 1170G:stä rengaskoon ja sen myötä telin osalta. 1070G 6wd on varustettu 22,5 tuuman vannekoon renkailla ja niille suunnitellulla telillä. Takarengastus on aina matalampi nelipyöräisen mallin vaihtoehto, eli 26,5-tuuman vannekokoa korkeampiprofiilisella renkaalla.

H412 paras kaveri

Vaikka 1070G voidaan varustaa H-sarjan hakkuupäiden kolmella pienimmällä versiolla, on se omimmillaan kevyimmän H412-mallin kanssa. Tätä puoltaa myös nosturi, joka on muista konemalleista poikkeava, aikaisempaan mallistoon perustuva 180S. Sen pisimmällä 10,8 metrin ulottumalla ja 143 kNm nostomomentilla raskaampia hakkuupäitä ei saa hyödynnettyä kunnolla. Järeimmille hakkuupäille onkin tarjolla 8,6 ja 10 metriset puomistoversiot.

Pienempi kokonaisuus sitä kaipaavalle

Uusi 1070G on jatkaa samoilla jäljillä, kuin sen parin mallisukupolven takainen suursuosikki 1070D. Kevyt ja ketterä 6-pyöräinen harvesteri on suosittu ja tarpeellinen harvennushakkuilla. Pienten runkojen käsittelyssä on edelleen runsaasti sarkaa Suomessa ja muuallakin. Näissä kohteissa malliston pienokainen on kustannustehokas kokonaisuus.

Uuden G-mallisarjan myötä John Deere siirtyy myös uuteen värimaailmaan. Metsäkoneiden perusvärityksen musta muuttuu nyt tumman harmaaksi ja tämä väriyhdistelmä tulee myös kokorunkomenetelmän juonto- ja kaatokoneisiin.

Liittyvät artikkelit
Kiinnostuitko aiheista?