Lisälaitevalikoimat kasvavat - Kauhoja, maantiivistäjiä, harjoja

Kauhanpyörittäjävalmistajat monipuolistavat tuotevalikoimaansa. Tavoitteena on myydä kauhanpyörittäjän lisäksi myös kaikkia niitä työlaitteita, joita pyörittäjän kautta kytketään kaivinkoneeseen. Näitä ovat kourat, pihdit ja tärylevyt ja mukana on myös joitain erikoisempia laitteita, kuten vesakkoleikkureita.
Steelwristin tuorein lisälaiteuutuus on kaivinkoneen harjalaite, jota myydään 1, 1,5 ja 2 metrin levyisinä.

Kauhanpyörittäjävalmistajat monipuolistavat tuotevalikoimaansa. Tavoitteena on myydä kauhanpyörittäjän lisäksi myös kaikkia niitä työlaitteita, joita pyörittäjän kautta kytketään kaivinkoneeseen.

Se, että kauhanpyörittäjiä tekevä yritys valmistaa tai myy myös kauhoja on luonnollista. Täytyy muistaa, että eräät kauhatyypit ovat itse asiassa suunniteltu nimenomaan pyörittäjien kanssa käytettäviksi.

Kauhojen lisäksi myös monet hydrauliset työlaitteet ovat nykyisin osana tuotevalikoimia. Näitä ovat kourat, pihdit ja tärylevyt ja mukana on myös joitain erikoisempia laitteita, kuten vesakkoleikkureita.

Kauhanvalmistuksessa pisimmät perinteet on SMP:llä, joka on valmistanut kauhoja jo 1980-luvulta lähtien. SMP:llä on jopa oma pikakiinniketyyppi, joka periytyy samoilta ajoilta kuin kauhanvalmistuskin. SMP:n pikakiinnike on käytössä pääasiassa yli 40 tonnin kaivinkoneissa ja sen erityispiirre on keveys ja matala rakennekorkeus.

Engcon lanseerasi oman työlaitevalikoiman 10 vuotta sitten nimellä System engcon. Kauhojen ohella siihen kuuluivat kourat, routakoukut, maantiivistäjät, asfalttileikkurit ja pikakiinnikkeet. Omalla nimellä brändätyt kauhat ja muut työlaitteet ovat ilmestyneet muutaman viime vuoden aikana myös Steelwristin ja Rototiltin valikoimiin.

Kiinnostuitko aiheista?