Maailman suurin traktorinvalmistaja

Pääasiassa riisiviljelyksillä käytettävän Mitsubishi GCR 1380 -telatraktorin teho on 139 hevosvoimaa, ajovoimansiirto on hydrostaattinen.

Mahindra järjesti Agritechnicassa lehdistötilaisuuden, jossa oli paikalla sekä konsernin että osakkuusyritysten korkeinta johtoa. Suomesta paikalla oli Sampo Rosenlewin hallituksen puheenjohtaja Jali Prihti.

Intialainen Mahindra on monialakonserni, joka toimii 11 hyvin erilaisella toimialalla avaruusteknologiasta lomakohteisiin.

Mahindra on perustettu vuonna 1945. Sillä on yhteensä yli 200 000 työntekijää yli sadassa eri maassa. Liikevaihtoa kertyy 19 mrd dollaria, josta 40 % kertyy Intian ulkopuolelta. Mahindra aloitti IH-traktoreiden lisenssivalmistuksen Intiassa vuonna 1963. Yritys on laajentunut yritysostojen kautta voimakkaasti, se on oman ilmoituksensa mukaan kappalemääräisesti laskien maailman suurin traktorinvalmistaja.

Mahindra on osakkaana japanilaisen Mitsubishin maatalouskoneyrityksessä sekä 35 % osuudella suomalaisessa Sampo Rosenlewissä. Strategisen yhteistyön tavoitteena on vahvistaa Sampon asemaa erityisesti Aasian ja Afrikan puimurimarkkinoilla. Mahindra toivoo, että Sampon ja John Deeren yhteistyö jatkuu.

Turkissa Mahindra omistaa Armatrac- ja Erkunt-traktoritehtaat sekä työkonevalmistaja Hisalarin. Armatrac traktoreiden tärkein vientimarkkina on Iso-Britannia. Mahindran tavoitteena on kasvaa edelleen myös maataloussektorilla.

Uolevi Oristo
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Kiinnostuitko aiheista?