Lukkorenkaat tarvitsevat oikeat pihdit

Rei’ällä varustetut sisäpuoliset lukkorenkaat vaativat puristavat pihdit ja ulkopuoliset reikäpäiset lukkorenkaat vastaavasti levittävät pihdit. Kärkien muoto voi olla suora tai taitettu. Molempia tarvitaan riippuen siitä, mistä suunnasta lukkorenkaaseen pääsee käsiksi.
Hieman harvinaisempi lukkorengastyyppi on reiätön viistopäinen ja ulkopuolinen rengas. Sitä varten on olemassa lattapäiset levittävät pihdit, joiden päät on karhennettu ruutukuviolla, jotta rengas ei lähde karkuun. Kuvan pihdit ovat Toptul-sarjaa ja ostettu JN-Tradingista Kaarinasta.

Erilaisten lukkorenkaiden irrotus ja asennus ovat työvaiheita, joita varten on olemassa kullekin rengastyypille tarkoitetut pihdit. Jos sopivia pihtejä ei satu olemaan käsillä, työvaihe usein selvitetään pienellä ruuvimeisselillä tai pistepuikolla. Niin ei kannattaisi tehdä, sillä lukkorenkaan luotettavuus saattaa olla mennyttä sen joutuessa taipumaan väärään suuntaa.

Rei’ällä varustetut sisäpuoliset lukkorenkaat vaativat puristavat pihdit ja ulkopuoliset reikäpäiset lukkorenkaat vastaavasti levittävät pihdit. Kärkien muoto voi olla suora tai taitettu. Molempia tarvitaan riippuen siitä, mistä suunnasta lukkorenkaaseen pääsee käsiksi. Lisäksi pihtejä on oltava paria kokoluokkaa, sillä lukkorenkaita on paikasta riippuen eri kokoja.

Jussi Laukkanen

Kiinnostuitko aiheista?