Teräshalli muutamassa päivässä

Nopeaa rakentamista

30.11.2017 / Koneviesti 17/2017

Oviaukko sijoittuu luonnollisesti päätyyn. Riku-Sippo Uotila valitsi oveksi pressuoven. Ulkona oleva hakekasa päätyy talveksi katokseen.

Uotilan hallin rakennuspaikka oli aivan parhaasta päästä. Broilerikasvattamon viereen oli tehty jo aiemmin reilun kokoinen asfalttipiha kaikenlaista tavaran käsittelyä silmällä pitäen. Asfalttikenttä oli pysynyt jo tovin tukevasti routimattoman sorapohjan päällä, joten siihen uskalsi suunnitella halliakin.

”Ensin meinasin, että halli tehdään suoraan asfaltin päälle. Kenttä kuitenkin nousi vähän siltä kohdalta, mihin hallin takanurkka tulisi, joten päädyimme tekemään vähän kaivutöitä”, Uotila kertoo.

Kun pohjatyöt oli saatu tehtyä, tuli paikalle seinäelementtitoimitus kolmella lavetilla. Pitkän päivän aikana elementit oli asennettu paikoilleen kahden miehen ja nosturin voimin.

Itse hallin pystytys vei kolmen miehen työryhmältä kolme päivää. Asennusporukalla on oma prässäyskone, jolla kaariprofiili ajetaan suorasta pellistä ja taivutetaan kaaren muotoon.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).